Om Rikke Siggaard

Jeg er uddannet psykoterapeut fra ID-Academy. Desuden har jeg en BA i buddhistiske studier og en cand.mag. i tværkulturelle studier fra Københavns universitet med speciale i vestlige anvendelser af den buddhistiske mindfulness-praksis.

Senest har jeg taget en efteruddannelse i sandplay-terapi for børn. 

Interessen for terapi opstod efter i flere år intensivt at have studeret og praktiseret buddhisme i Nepal og Japan. Jeg oplevede at buddhismen med dens meditative praksisser i min erfaring ikke altid adresserede de lidelser og tematikker der synes at være dominerende for mange vesterlændinge, så som manglende selvværd, stress og depression. Dette gjorde mig nysgerrig på mit eget kulturelle ophavs viden om psyken og det møde mellem buddhismen og den vestlige psykologi, som i disse år synes at vise sin frugtbarhed.

Dette frugtbare møde mellem Øst og Vest, erfarer jeg nu selv gennem min kombinerede viden og erfaring med det buddhistiske menneskesyn, filosofi og meditation og Vestens psykologiske indsigter og terapeutiske metoder.

De senere år har jeg både fagligt og personligt fundet inspiration på Vækstcentret i Nørre Snede, hvor jeg har deltaget i en række kurser med blandt andre Jes Bertelsen og Neel Fasting.

Desuden har jeg efteruddannelseskurser i procesorienteret terapi ved Helge Lassen og Neuro Affektiv traumeterapi (NARM) ved Tove Mejdahl.

I øjeblikket er jeg i gang med en efteruddannelse i Sandplay ved Midtjysk Center for Sandplay. 

Jeg er medlem af Dansk psykoterapeutforening og modtager løbende supervison af psykolog og stifter af Hildebrandt instituttet Eva Hildebrandt.

Ved siden af mit selvstændige virke som psykoterapeut, har jeg været ansat i Center for Integration som traume – og familiebehandler frem til juni 2020.

Jeg bor i Nørre Snede sammen med min mand og vores 7 årige søn.